Ansat i sundhedsvæsnet

 

Efter mere end 25 års arbejde som sygeplejerske inden for sundhedsvæsnet med ansættelser på hospitaler, asylcentre, psykiatrien, hjemmesygeplejen og som leder har jeg oplevet at kravene og udfordringerne fra ledelse, patienter, borgere og pårørende er støt stigende.
Tempoet i dagligdagen bliver gradvist højere og højere. Følelser som frustration, utilstrækkelighed, dårlig samvittighed, at være “skydeskive” for andres følelser påvirker en.
Følgevirkningerne er humørsvingninger, søvnforstyrrelser, indelukkethed, panikangst – med andre ord stress, der først bliver opdaget når det næsten er for sent. Måske tager du for mange hensyn til kollegaer og ledelse når der skal dækkes vagter og flink som du er påtager du dig for mange opgaver uden at tage hensyn til dig selv. Bagefter kan følelsen af irritation melde sig fordi du atter tilsidesatte dine egne behov og ikke fik sagt fra.
Udvikling af stress, der kommer af følelsen af utilstrækkelighed, evnen til ikke at kunne sige fra og tilsidesættelse af egne behov, har ofte en årsag i din historie, med andre ord; det er en strategi du har tillært dig for at blive anerkendt.

Har du mod på at se på din historie og lære at leve uden stress og følelsen af utilstrækkelighed, kan jeg ved brug af terapi og/eller coaching, hjælpe dig på vej.

“flink som du er, påtager du dig for mange opgaver uden at tage hensyn til dig selv”